open-navfaktor-logo
search
Pred susret sa Portugalom
Reprezentativce Sjeverne Makedonije čekaju bogate premije ako se plasiraju na Svjetsko prvenstvo
Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje fudbalske reprezentacije na put u Portugal gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo obećao nagradu od 500 hiljada eura ukoliko izbore plasman u Katar, prenosi N1.
27.03.2022. u 22:15
get url
text

Sjeverna Makedonija je u četvrtak senzacionalno kao gost u Palermu savladala aktualnog evropskog prvaka Italiju sa 1:0 u polufinalu te ju još samo jedna pobjeda dijeli od historijskog prvog plasmana na SP.

VEZANI TEKST - Sjeverna Makedonija senzacionalno izbacila Italiju

- Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u dvoboju s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500 hiljada eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo - rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je prvi put u historiji nastupila na EURO-u, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost savladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana evropskog fudbala i to na njegovom terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.