Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci: Ogorčeni smo otkazom Erminu Jusufoviću

Objavljeno: 21.04.17 u 11:40 Autor: Dž. Dž.

Zaprepašteni smo informacijom da je član naše reprezentacije Ermin Jusufović dobio otkaz u Sportskom savezu Lukavac, i to pod pritiskom aktuelnog načelnika Edina Delića.

Pogotovo smo zaprepašteni “razlozima“ i načinom na koji je to urađeno, kaže se u saopćenju Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.

- Smatramo da je nedopustivo da se na ovakav način tretira član najtrofejnije reprezentacije BiH u njenoj povijesti. Ermin Jusufović je zajedno s nama, ostalim  reprezentativcima, ponosno predstavlajo svoju državu, mnogo puta učinio sretnim svakog istinskog bh. patriotu i nije zaslužio da ga se tretira na ovakav način. Umjesto da načelnik Lukavca bude ponosan što je jedan takav čovjek njegov sugrađanin, on se očito potrudio da mu oteža život, udarajući na njegovu egzistenciju i plaću od 800, 00 KM. Pitamo načelnika Delića – kako bi pomogao nekome ko je trofejni sportista, paraolimpijac, magistar sporta, umjesto što mu odmaže? - navodi se u saopćenju.

Ističu da su "posebno smo zgroženi “opravdanjem“ načelnika Delića da je Jusufović politički angažiran!? Jesmo li to mi, članovi zlatne reprezentacije dobri samo dok se borimo na parketu? Znači li to da  nemamo pravo da radimo bilo šta drugo, pa i da se bavimo politikom? Ili da nemamo posao? To što je načelnik Lukavca nečiji politički neistomišljenik, ne daje mu za pravo da koristi svoju poziciju i na ovakav način se obračunava sa časnim ljudima kakav je naš Ermin!".

- Od Sportskog saveza Lukavca tražimo da ne podliježe pritiscima i ucjenama općinskog moćnika te da još jednom razmotri svoju odluku, a načelniku Deliću možemo reći samo jedno: „Stidite se!“ U potpisu su članovi najtrofejnije reprezentacije Bosne i Hercegovine i sjajni momci: Asim Medić, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Sabahudin Delalić, Armin Šehić, Adnan Manko, Benis Kadrić, Mirzet Duran, Adnan Kešmer i Nizam Čančar - zaključuje se u saopćenju.