open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Reprezentativna pauza "odnijela" jednog trenera, preživio stručnjak s najmanje osvojenih bodova
Četiri kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine od starta sezone mijenjala su trenere.
15.10.2021. u 11:38
get url
text

Radi se o banjalučkom Borcu, Širokom Brijegu, Rudaru iz Prijedora i Posušju.

Sezonu na klupi Borca počeo je Marko Maksimović, naslijedio ga je Zoran Milinković, ali zadržao se samo dva kola, poslije čega je smijenjen, a naslijedio ga je Nemanja Miljanović.

Za promjenu šefa stručnog štaba odlučili su se ove sezone i na Pecari, kada je umjesto Tonija Karačića na klupu Širokog Brijega "instaliran" 35-godišnji Jure Ivanković.

Još jedan hercegovački tim bio je primoran mijenjati stratega. Denis Ćorić, trener koji je neočekivano vratio Posušje u elitu, odstupio je s klupe poslije osam odigranih kola i s učinkom od jedne pobjede, dva remija i pet poraza, Naslijedio ga je hrvatski stručnjak Stipe Balajić.

Posljednja reprezentativna pauza "odnijela" je još jednog trenera. U Rudar Prijedoru odlučili su se sporazumno rastati s Nikicom Milenkovićem. Prijedorčani su pod njegovim vodstvom u 12 kola osvojili 12 bodova i trenutno su deveti na tabeli, sa četiri boda više od Posušja i pet bodova više od Radnika, koji su u zoni ispadanja.

Interesantno, za promjenu na klupi ove sezone nisu se odlučili u Radniku iz Bijeljne. Iako nakon 12 kola Radnik ima jednu pobjedu, četiri remija i sedam poraza, menadžment kluba još uvijek vjeruje Vladi Jagodiću.

Trinaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje danas mostarskim derbijem Veleža i Zrinjskog. Ostali mečevi igraju se u subotu i nedjelju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.