open-navfaktor-logo
search
Nema nesuglasica
Ribery o Kovaču: Zna kako analizirati sve igrače u timu
Francuz je demantovao navode medija koji su tvrdili da se pobunio protiv Kovača
17.09.2018. u 17:57
get url
text
Niko Kovač i Franck Ribery

Franck Ribery, 35-godišnji francuski fudbaler Bayern Munhena, izjavio je za njemačke medije da ima vrlo dobre odnose s trenerom Nikom Kovačem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuz je ovim demantovao navode medija koji su tvrdili da se pobunio protiv Kovača kada je proteklog vikenda na utakmici protiv Bayer Leverkusena sjedio na klupi do 83. minute, kada je otišao izvan kruga stadiona naručio je taksi i napustio Allianz Arenu usred utakmice. Inače, meč je završen pobjedom Bayerna rezultatom 3:1.

- Odlično mi je s Nikom. Pričam s trenerom o svemu, naravno uz međusobno poštovanje. To vam je kao u braku, ako ne razgovarate sa svojom suprugom, kuda to vodi? Čak i kad ne počnem utakmicu od prve minute, on razgovara sa mnom i objasni mi cijelu situaciju. Sjajno zna kako se odnositi prema meni - kazao je Ribery.

Dodao je i kako je svjestan da sa 35 godina ne može igrati svaki meč.

- Niko zna u kakvoj sam situaciji i zna kroz sezonu dozirati utakmice za mene. Jasno mi je da u ovim godinama ne mogu igrati svaku utakmicu, to bi bilo ludo - rekao je Francuz.

Na kraju je naglasio da Kovač ima brojne trenerske kvalitete.

- Niko ima karakter. Pun je kvaliteta. Zna kako nas voditi, zna kako razgovarati s nama, zna analizirati sve igrače u timu, zna kome je šta potrebno. Smatram da je to neprocjenjivo - kazao je Ribery.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.