open-navfaktor-logo
search
Zvanično potvrđeno
Rimac Automobili postaje većinski vlasnik Bugattija, više detalja bt će poznato večeras
Danas je konačno zvanično objavljeno da kompanija Rimac Automobili postaje većinski vlasnik marke Bugatti, a zanimljivo je da sama kompanija postaje Rimac Grupa i to podijeljena na dvije kompanije - Bugatti Rimac i Rimac Technology. 
05.07.2021. u 18:49
get url
text

Ovu informaciju potvrdili su danas u poslijednevnim satima iz kompanije Rimac Automobili, čime su potvrđena nagađanja da će preuzeti Bugatti, svjetski poznatu kompaniju koja proizvodi hipersportske automobile. Više informacija bit će poznato večeras.

Naime, u Dubrovniku su najavljeni govori Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktora Rimac Automobila, Olivera Blumea, izvršnog direktora Porschea, te Lutza Meschkea, zamjenika predsjednika i financijskog direktora Porschea. Prema prvim saznanjima, Rimac, iza kojeg stoje Porsche i Hyundai, posjedovat će 55 % nove kompanije, dok će ostatak posjedovati VW-ova marka Porsche.

I Bugatti i Rimac nastavit će razvijati svoje marke. Bugattijeva proizvodnja ostat će u Francuskoj, a zanimljivo je da će sva njegova istraživanja preseliti u novo sjedište Rimca u Hrvatskoj.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aa

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.