open-navfaktor-logo
search
Detalji saradnje
Rimac: Inspirisao me Nikola Tesla, sve je počelo u garaži
U Dubrovniku je večeras održana press konferencija na kojoj su objavljeni detalji saradnje kompanije Rimac Automobili koja je preuzela Bugatti. 
05.07.2021. u 22:53
get url
text

Pored Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktor Rimac Automobila, prisutnim su se obratili Oliver Blume, izvršni direktor Porschea, te Lutz Meschke, zamjenik predsjednika i financijski direktor Porschea.

- Da mi je neko prije 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao. Inspirisao me Nikola Tesla i njegovi izumi i htio sam dokazati da električni automobili mogu biti brži i uzbudljiviji od konvencionalnih automobila. Počelo je sa mnom samim u garaži. Kad smo predstavili Concept One, bilo nas je 11. Prošle godine smo premašili 1.000 zaposlenika. Nevera je ostvarenje moje vizije. Uvijek sam ovo htio napraviti u Hrvatskoj i dokazati da se to može napraviti ovdje. Kao što izreka kaže, sve je nemoguće dok to neko ne napravi – rekao je Mate Rimac.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila pojasnio je kako će se u budućnosti kompanija Rimac Automobili razdvojiti na dvije firme.

- Prva najava je da ćemo razdvojiti Rimac Automobile na dvije firme: jedna će se baviti hiperautomobilima, a druga razvojem tehnologije. S Neverom smo redefinirali ono što automobili mogu - kazao je Rimac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.