Talačka kriza

Rio de Janeiro: Otmičar u autobusu na mostu drži 37 talaca

Objavljeno: 20.08.2019. u 14:28

Talačka kriza događa se na mostu koji spaja centar Rio de Janeiroa s problematičnim kvartom Sao Goncalo

FOTO: Screenshot

Naoružani otmičar u autobusu javnog prevoza u brazilskom Rio de Janeirou drži najmanje 37 talaca i prijeti da će zapaliti vozilo, javlja Anadolu Agency (AA).

Federalna saobraćajna policija Brazila saopćila je kako su u toku pregovori s otmičarom koji taoce drži u autobusu na prometnom mostu koji spaja centar Rio de Janeiroa s kvartom Sao Goncalo. Talačka kriza traje od ranih jutarnjih sati, a do sada je otmičar na slobodu pustio šestoro ljudi. Oslobođeni taoci tvrde da je otmičar posuo benzin unutar autobusa i da prijeti da će ga zapaliti.

U saopćenju policije se navodi da se otmičar predstavlja kao policajac, ali da njegov identitet još nije potvrđen. Policijski zvaničnici su za lokalne medije kazali da otmičar nije iznio precizne zahtjeve, već da se radi o čovjeku s psihološkim poremećajima. Pregovore s otmičarom vode pripadnici specijalne policije BOPE. Mjesto osiguravaju i snajperisti s obližnjih zgrada, a saobraćaj na mostu je blokiran i sa obje strane mosta se protežu kilometarske kolone vozila.

Sao Goncalo je predgrađe Rio de Janeiroa koje je poznato po visokoj stopi kriminala i nasilja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije