open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Robert Prosinečki objavio spisak Zmajeva
Zmajevi u kvalifikacijama za EURO 2020, 8. juna gostuju u Finskoj, dok je u Torinu 11. juna na programu meč sa Italijom
20.05.2019. u 11:32
get url
text

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je danas imena igrača na koje računa za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Finske i Italije.

U odnosu na prve dvije utakmice bh. tim lišen je usluga Miralema Pjanića, koji je zaradio crveni karton protiv Grčke, zbog čega je kažnjen sa dvije utakmice. Fudbalski savez BiH žalio se na ovu odluku.

Prema riječima Roberta Prosinečkog, dobre su šanse da kazna  bh. veznjaku bude umanjena na jednu utakmicu, a odluka će biti poznata u srijedu.

Povrijeđen je Elvir Koljić, dok na spisku nema ni Vedrana Kjosevskog, koji je izgubio status prvog golmana u Želji. Umjesto njega poziv je otišao na adresu Vladana Kovačevića, mladog reprezentativca BiH i čuvara mreže Sarajeva, novog prvaka BiH.

Golmani: Šehić, Pirić, Kovačević.

Odbrana: Bičakčić, Zukanović, Šunjić, Memišević, Kolašinac, Ćivić, Todorović.

Vezni red: Bešić, Sarić, Lončar, Gojak. Cimirot, Krunić, Vrančić , Milošević, Duljević.

Napad: Džeko, Višća, Zakarić, Bajić, Prevljak.

{$galerijaFotografija}

- Finska nam je sada najvažnija. To će biti teška utakmica. Mi smo bolja reprezentacija i nadam se da ćemo pobijediti. Poslije, s Italijom ćemo vidjeti šta će biti. Italija je fudbalska nacija, nije igrala na Svjetskom prvenstvu, svi je "guraju" - izjavio je Prosinečki.

Na konstataciju novinara da Italija nije favorit, Prosinečki ne odgovorio:

- Nisam rekao da će pobijediti. Favorit su kao Italija. Siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Najvažnije nam je da odigramo dobro protiv Finske. Onda će biti lakše i igračima - rekao je bh. selektor.

Fudbalski reprezentativci BiH okupit će se 31. maja u Sarajevu.

Zmajevi u kvalifikacijama za EURO 2020, 8. juna gostuju u Finskoj, dok je u Torinu 11. juna na programu meč sa Italijom.

Poslije dva kola BiH ima četiri boda, koliko i Grčka, dok je Italija na prvom mjestu sa maksimalnim učinom poslije dva kola. Finska ima tri boda, a Armenija i Lihtenštajn su bez bodova.

Press nogometni savez Bosne i Hercegovine
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.