open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Ročište za pritvor Trifkoviću iza zatvorenih vrata
Postupajuća tužiteljica Sabina Sarajlija kazala je da s obzirom na to da su potencijalni saučesnici još na slobodi i da istraga intenzivno traje, neće detaljno obrazlagati razloge iz kojih traži privaranje Trifkovića
30.10.2018. u 16:30
get url
text

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ročište po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora Srećku Trifkoviću (33) sa Pala, koji se sumnjiči da je jedan od učesnika teške krađe na Alipašinom Polju prilikom koje su ubijena dvojica pripadnika MUP-a KS.

Postupajuća tužiteljica Sabina Sarajlija kazala je da s obzirom na to da su potencijalni saučesnici još na slobodi i da istraga intenzivno traje, neće detaljno obrazlagati razloge iz kojih traži privaranje Trifkovića, odnosno da neće detaljno obrazlagati dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja, kao ni posebne razloge zbog kojih traži pritvor.

S druge strane, advokatica Tatjana Savić, koja zastupa osumnjičenog Trifkovića, kazala je da ima potrebu da obrazloži prijedlog Tužilaštva, te je rekla da se, ukoliko Sud to smatra potrebnim, ne protivi isključenju javnosti.

Sa ovim prijedlogom složila se tužiteljica Sarajlija, te je sutkinja za prethodni postupak Indira Jahić zamolila predstavnike medija da napuste sudnicu.

Podsjećamo, pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, ponoviti krivično djelo, te bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Trifković je uhapšen jučer zbog sumnje da bi mogao imati veze s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca u prošli petak, a on je, inače, jedan od optuženih u predmetu "Volan", koji se pred Sudom BiH vodi protiv članova automafijaških grupa iz Istočnog Sarajeva.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su sve policijske agencije i to MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija, dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Do sada je saslušano više od 50 osoba, a pretresi su izvršeni na više lokacija na području Republike Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.