Rodbina strahuje od najgoreg: Mladić nestao prije četiri dana, u pismu najavio samoubistvo

Objavljeno: 09.01.17 u 11:36 Autor: M. M.

Banjalučka policija i dalje traga za 28-godišnjim Alenom Dančićem, čiji nestanak je porodica prijavila 6. januara. 

Dančić posljednji put viđen između četvrtka i petka   FOTO: FACEBOOK
Dančić posljednji put viđen između četvrtka i petka FOTO: FACEBOOK

Kako je za Faktor kazao dežurni u Operativnom centru Centra javne bezbjednosti Banja Luka, za mladićem se i dalje intenzivno traga, ali nema nikakvih novih informacija o tome gdje bi se mogao nalaziti. 

Dančić je posljednji put viđen u noći između 5. i 6. januara, u vremenu između 21 i šest sati, kada je završio smjenu na poslu u kafiću "Pećina" u Novoj Varoši. Od tada mu se gubi svaki trag, a za sobom je ostavio oproštajno pismo u kojem je naveo da će se ubiti. 

Policija, rodbina i prijatelji već danima pokušavaju naći bilo kakav trag, ali do sada im to nije pošlo za rukom. Jedino su u nedjelju, u naselju Budžak, pronađeni njegov mobitel i lična karta, ali ništa drugo što bi pomoglo u otkrivanju mjesta gdje bi se mogao nalaziti. 

Porodica se, iako strahuje od najgoreg, još nada da Dančić nije digao ruku na sebe i da bi se uskoro negdje mogao pojaviti. Alenov ujak Miroslav Subašić spreman je dati i novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle u njegovom pronalasku, a svi koji takvu informaciju posjeduju mogu se obratiti na njegov broj telefona 065/560-781.

Iz policije su ranije apelirali na građane da, ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o ovom slučaju, to jave policiji pozivom na besplatni telefon 122, ili da se obrate u najbližu policijsku stanicu.