open-navfaktor-logo
search
Maria Đurić novi portparol
Rođena u Indoneziji: FK Borac predstavio novo pojačanje
U Fudbalskom klubu Borca zadnjih dana je baš prometno.
09.06.2022. u 17:47
get url
text

Stigao je novi trener, raskinut je ugovor sa velikim brojem fudbalera, a klub je danas dobio i pojačanje u kancelarijama.

Iz klub su saopćili da je Maria Đurić novi portparol, a da će se posla "latiti" već s prvim danom priprema za novu sezonu.

- Dolazak u FK Borac i ulazak u svijet fudbala za mene je veliki izazov u karijeri. Za mene je ovo jedno novo poglavlje i veoma sam motivisana da iskoristim svoja znanja i iskustva kako bi FK Borac napredovao i u ovom, veoma bitnom, segmentu.

Znam da je naš klub sinonim za Banjaluku i banjalučki sport, i već se radujem novim pobjedama svih nas - kaže Maria za zvaničnu klupsku stranicu. 

Rođena je u Bandungu, u dalekoj Indoneziji, ali od djetinjstva vezana za Banjaluku, u kojoj je završila Osnovnu školu "Ivo Andrić".

VEZANI TEKST - Borac prije šest dana igraču produžio ugovor, a danas mu uručio otkaz

Maria je školovanje nastavila u Bangkoku, a nakon završetka studija proputovala je "pola svijeta" prije povratka u Banjaluku. U medijski svijet zakoračila je kao social media menager i voditelj na Kuvo TV, a od sada će biti prepoznatiljivo lice FK Borac.

- Na sport gledam kao jednu od najvažnijih sfera društvenog života, a FK Borac na prepoznatljiv simbol našeg podnevlja. Zajedno sa ekipom ljudi, sa kojima ću sarađivati unutar kluba, uvjerena sam da možemo da napravimo mnogo toga kako bi naš klub bio predstavljen u javnosti onako kako zaslužuje.

Čeka nas puno posla, ali svi smo radoholičari i to nam neće predstavljati problem. Najvažnije je da ekipa na terenu niže pobjede, a mi ćemo im biti još jedan dodatni vjetar u leđa - ističe Maria, koja odlično govori pet svjetskih jezika, a kroz šalu kaže, da joj dolaskom u FK Borac, fudbal postao sport broj jedan, potisnuvši golf koji često igra u slobodno vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.