open-navfaktor-logo
search
Ko je kriv
Roditelji sedmično samo pet sati pričaju sa djecom
Da li dovoljno vremena posvećujete svojoj djeci? Odgovor na ovo pitanje dalo je britansko istraživanje koje je pokazalo da roditelji u prosjeku provedu samo pet sati sedmično u razgovoru sa djetetom.
06.02.2020. u 07:55
get url
text

U studiji je učestvovalo 1.000 očeva i majki. Više od polovine, čija su djeca mlađa od 18 godina, kazalo je da ne osjeća bliskost sa njima, a 43 posto za to krivi nasljednike, jer previše vremena provode ispred televizora i u telefonskim razgovorima.

Oni već oko 13. godine počinju izbjegavati roditelje, a čak 73 posto ispitanika priznalo je da im se odnos sa djecom mnogo promijenio kada su postali tinejdžeri.

Čak 80 posto anketiranih priznalo je da je počelo pratiti omiljene aktivnosti i hobije svoje djece kako bi ponovo uspostavili bliskost sa njima.

Istraživanje je pokazalo da roditelji mjesečno uspijevaju odvojiti samo pet dana za porodicu, 44 posto ispitanika reklo je da je okupljanje familije za stolom odličan način da se na nekoliko sati izbjegne moderna tehnologija, dok se 50 posto roditelja trudi da podstakne nasljednike da budu otvoreniji i iskreniji prema njima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.