Rođendan BH Telecoma: Umjesto proslave pomoć djeci

Objavljeno: 05.09.17 u 13:19 Autor: A. Šarenkapa

Obilježavajući rođenadan kompanije, 12. po redu, koji se organizuje pod geslom "Sigurno dijete-zdravo društvo" uprava BH Telecoma se odlučila na, za naše prilike, neuobičajen korak.

- Umjesto da organizujemo skupe ceremonije, odlučili smo da novac koji bi potrošili na takv događaj, iskoristimo za pomoć onima kojima je ona potrebna, a to su, prije svih, udruženja koja brinu o djeci, posebno o onoj kojima je pomoć drugih posebno potrebna - istakao je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović.

Tako je ove godine rođendan kompanije obilježen izdvajanjem više od 250.000 maraka za pomoć udruženjima koja brinu o djeci. Tim povodom ugovori o saradnji su danas simbolično uručeni predstavnicima Udruženja roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica Tuzlanskog kantona, Omladinskog udruženja "Dobro jelo" iz Sarajeva, te Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Vrijednost ova tri ugovora je 25.000 KM.

- Posebna pažnja je posvećena projektima za djecu i mlade. Podržano je ukupno 25 takvih projekata, odnsono 25 udruženja i organizacija koje sa djecom i mladima rade u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada - dodao je Zaimović.

On je podsjetio i na dosadašnje aktivnosti BH Teleoma u ovoj oblasti, kazavši kako je ova kompanija do sada opremila 500 kabineta za informatiku u školama širom BiH.

Ovu priliku Zaimović je iskoristio i za predstavljanje poslovnih rezultata kompanije, kazavši kako trenutno BH Telecom ima dva miliona korisnika po osnovu različitih usluga.

- BH Telecom je spreman za uvođenje 4G tehnologije. Međutim, naš razvojni put ovim nije zaustavljen i danas možemo da najavimo ključni dokument za razvoj BH Telecoma pod nazivom "Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G o 2020.godine". Ovo će BH Telecomu omogućiti da bude prvi prvi telekom operater na području BiH koji će demonstrirati inovative 5G servise - naglasio je Zaimović.

Okupljenima se obratio i izvršni direktor za razvoj poslovanja Duljko Hasić, koji je napomenuo kako je, povodom rođendana firme, BH Telecom pripremio niz pogodnosti za postojeće, ali i za nove korisnike. Ove pogodnosti uključuju usluge fiksne i mobilne telefonije, interneta i servisa Moja TV. Pogodnosti se odnose na popuste ili besplatno korištenje pri korištenju spomenutih usluga.

- Rođendan kompanije ćemo obilježiti i u drugim gradovima u BiH i to turnirom u malom nogometu za osnovce i srednjoškolce u Mostaru, uličnom trkom za omaldinske pogone sportskih klubova u Goraždu, prigodnom svečanošću naPanonskim jezerima u Tuzli i akcijom "Pomoć je svima potrebna" u Bihaću - napomenuo je Hasić.

Inače, BH Telecom svoj rođendan obilježava na dan kada je 1996. godine probijena komunikacijska blokada u BiH i kada je Međunarodna telekomunikacijska unija dodijelila međunarodni pozivni kod 387 za BiH.