open-navfaktor-logo
search
Dogovor sa Mayoralom
Roma: Edinu Džeki stiže konkurencija iz madridskog Reala
Roma je blizu postizanja dogovora o dovođenju Borje Mayorala na jednogodišnju posudbu iz Real Madrida za milion eura, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 13 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).
28.09.2020. u 17:45
get url
text

Italijanski mediji tvrde da je posao praktično završen i da se samo čeka zvanična potvrda klubova. Jedino je ostalo da Mayoral prvo produži svoj trenutni ugovor s Real Madridom, koji mu ističe na kraju sezone.

Nakon toga, 23-godišnji fudbaler moći će se pridružiti Romi na pozajmicu, uz mogućnost kupovine u junu 2021. godine. Mayoral je ranije tokom prijelaznog roku bio povezivan s Lazijom, ali su oni odlučili dovesti Vedata Muriqija iz Fenerbahčea.

Mayoral je posljednje dvije sezone proveo na posudbi u Levanteu, a prethodno je bio u njemačkom Wolfsburgu. Radi se o izdanku Realove škole, a talentovani napadač je dosad za prvi tim Kraljevskog kluba odigrao 32 takmičarske utakmice i postigao sedam golova. Bit će konkurencija našem Edinu Džeki, koji je nakon propalog transfera u Juventus ostao kapiten Vučice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.