open-navfaktor-logo
search
Mable Green Cup
Roma na penale bolja od Reala, Džeko se upisao u strijelce
Džeko je igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Schick, a od 63. minute i izlaska Florenzija nosio je kapitensku traku
11.08.2019. u 22:06
get url
text

Prijateljski susret Rome i Real Madrida, koji je večeras odigran na Olimpicu, završen je bez pobjednika, a po dva gola viđena su na obje strane. S obzirom da je bilo riječ o susretu Mabel Green Cupa, za koji se dodjeljivao pehar, o pobjedniku su odlučivali penali.

Početak utakmice obilježile su dobre prilike za Romu poslije Džekinih proigravanja ali se Pellegrini i Cengiz nisu najbolje snašli nakon Dijamantovih dodavanja.

Promašaje Vučice s početka utakmice kaznio je Marcelo u 16. minuti poslije asistencije Luke Modrića.

Rimski sastav imao je potom dvije dobre prilike preko Džeke, no u oba navrata je Thibaut Courtois sigurno intervenisao. Do izjednačenja domaći su stigli u 34. minuti preko Perrottija.

Samo pet minuta kasnije Casemiro je donio novo vodstvo Kraljevima, ali skoro samo što je krenulo s centra kapiten fudbalske reprezentacije BiH pogodio je za novo izjednačenje.

Za razliku od prvog poluvremena koje je obilovalo golovima, ali i prilikama, u drugom poluvremenu nismo vidjeli nijedan pogodak.

Džeko je igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Schick, a od 63. minute i izlaska Florenzija nosio je kapitensku traku.

S obzirom da je utakmica završena s 2:2, o pobjedniku Mabel Green Cupa odlučivali su penali, a pobjednika je odlučila peta serija udaraca s bijele tačke. Marcelo je promašio i tako pobjedu prepustio domaćinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.