open-navfaktor-logo
search
Žele napadača
Roma poslala ponudu za Andreu Belottija, znači li to da Džeko odlazi?
Nije prošao ljetni ili zimski prijelazni rok, a da transfer Edina Džeke nije bio jedan od glavnih tema, kako u našoj zemlji, tako i u zemlji kluba za koji je igrao.
26.05.2021. u 13:27
get url
text

Kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine često su "selili" na brojne destinacije. Nekada su transferi bili čak i jako blizu realizacije, poput onih u Inter ili Juventus, no na kraju je Dijamant ipak ostao u Romi, čiji dres nosi od 2015. godine.

Ipak, da li ćemo ga i naredne sezone gledati na Olimpicu zavisit će očito od Josea Mourinha te pregovora između generalnog direktora Tiaga Pinta i Džekinog menadžera, ali i želja Edina i njegove porodice.

Aktuelni ugovor između Džekei Rome traje do sljedećeg ljeta, no kako trenutno stoje stvari napadač Torina Andrea Belotti mogao bi pojačati Vučicu kao zamjena za trećeg najboljeg strijelca u historiji rimskog sastava, što opet ne mora značiti nužni odlazak Dijamanta iz Rima.

Kako navodi La Repubblica, Tiago Pinto je Torinu ponudio 15 miliona eura za Belottija uz još neke posudbe na relaciji dva tima, no informacija o eventualnom dogovoru za sada nema. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.