open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Roma sutra protiv Parme, Džeko ima priliku stići do zanimljivog ostvarenja
Tri vezana poraza i samo teoretske šanse da mogu stići četvrtoplasiranu Atalantu nikako ne idu u prilog Paolu Fonseci i fudbalerima Rome.
07.07.2020. u 14:28
get url
text

Poslije poraza od Milana (2:0) i Udinesea (2:0), rimski klub je proteklog vikenda poražen i na gostovanju kod Napolija (2:1), što je sve osim dobro pred domaći susret sa Parmom.

Ni kapiten Zmajeva i Vučice Edin Džeko ne može se pohvaliti pretjerano kvalitetnom igrom u posljednja tri meča, dok je posljednju prvenstvenu pobjedu Rome upravo Dijamant iznio na svojim plećima. S dva lijepa gola najbolji bh. napadač osigurao je preokret i pobjedu svom timu na Olimpicu protiv Sampdorije.

Duel sa Parmom mogao bi biti posebna inspiracija za Džeku. Naime, peti najbolji strijelac u historiji Rome (104 gola, op. a.) pogađao je protiv 26 od ukupno 27 timova iz Serie A protiv koliko ih je igrao otkako je 2015. godine stigao u Italiju.

Jedini klub protiv kojeg se Dijamant nije upisao u strijelce je Roma. Uspije li postići pogodak, Džeko će se dodatno približiti Rodolfu Volku koji je sa 106 golova četvrti najbolji strijelac Rome svih vremena.

Na kraju vrijedi napomenuti da je Dijamant u 29 prvenstvenih nastupa ove sezone postigao 14 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.