open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Roma zakoračila u osminu finala, Džeko završio kao kapiten
CSKA je u 56. minuti ostao sa igračem manje, što je Vučica iskoristila tri minute kasnije 
07.11.2018. u 20:46
get url
text

Fudbaleri Rome savladali su CSKA u Moskvi sa 2:1 i tako napravili veliki korak ka plasmanu u osminu finala Lige evropskih prvaka.

Manolas je u 4. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Sigurdsson u 50. Utakmica je praktično riješena u narednih deset minuta. Prvo je Magnusson u 56. minuti dobio drugi žuti karton, a gosti su brojčanu prednost iskoristili tri minute kasnije kada je Pellegrini pogodio za 1:2.

Naš Edin Džeko igrao je od prve minute i imao nekoliko odličnih prilika. U prvom poluvremenu iz neposredne blizine loptu je zapucao preko gola. Na otvaranju drugog dijela njegov udarac je izblokiran, a potom je iz dobre prilike slabo šutirao, pa je Akinfeev bez problema zaustavio njegov pokušaj.  Utakmicu je završio sa kapitenskom trakom na ruci, koju mu je predao Florenzi u 88. minuti. 

Treba naglasiti da je Roma drugi pogodak postigla iz ofsajda.

U drugom duelu igranom od 18.55 sati Valencia je pred domaćim navijačima savladala Young Boys.

Šišmiše je u vodstvo doveo Mina u 14. minuti, izjednačio je Assale u 37, a Mina je u 42. minuti donio novu prednost Špancima.

Na otvaranju drugog dijela Soler je pogodio za 3:1, što je značio i kraj nadanja da gosti mogu do bod(ov)a. Young Boys je od 77. minute imao igrača manje, jer je Sanogo zbog grubog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.