open-navfaktor-logo
search
Kućni pritvor
Ronaldinho već 60 dana u predsjedničkom apartmanu čeka na početak suđenja
Četiri mjeseca su kako se Ronaldinho nalazi u Paragvaju, gdje čeka početak sudskog procesa zbog ulaska u državu s lažnim pasošem.
09.06.2020. u 21:32
get url
text

Prošlo je 60 dana otkako je legendarni brazilski veznjak iz zatvora u Asuncionu preselio u kućni pritvor u jedan hotel u paragvajskoj prijestolnici.

Nakon što je platio pozamašnu garanciju Ronaldinho je pušten u kućni pritvor u luksuzni hotel, gdje on i njegov brat borave u predsjedničkom apartmanu.

Prošla su dva mjeseca otkako je oglasio kroz lokalne medije, a sada mu je u "kućnu" posjetu stigao katalonski Mundo Deportivo.

- Ovo je bio i još uvijek je vrlo težak i komplikovan period za mene. Želim se zahvaliti bliskim osobama čija mi je podrška jako bitna. Uz ovu pandemiju moramo se privikavati na neke nove stvari koje su normalne - kazao je Ronaldinho i nastavio o svom životu u hotelu.

Još nije poznato kada će proslavljeni fudbaler izaći pred sudiju.

- Jako lijepo me tretiraju. Smiren sam i s puno spokoja se suočavam s cijelom situacijom. Nije mi bilo lako posljednjih 60 dana otkako sam ovdje. Srećom, možemo se baviti sportom, a tu je i soba koju su nam preuredili za fudbal. No nadam se da ću uskoro moći kući - otkrio je bivši fudbaler Barcelone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.