open-navfaktor-logo
search
Menadžer Mendes
Ronaldo je najbolji u historiji, karijeru bi mogao završiti u Juventusu
Cristiano razmišlja samo o radu i osvajanju nagrade sljedeće godine, kazao je Mendes
17.12.2019. u 10:51
get url
text

Jorge Mendes, menadžer Cristiana Ronalda, priznao je da bi Portugalac karijeru mogao završiti u Juventusu, dodavši da "bi osvojio Ballon d'Or, da je ostao u Real Madridu".

Fudbalska superzvijezda i jedan od najboljih fudbalera svih vremena prvih mjeseci nove sezone imao je problema sa koljenom, a činilo se da postoji problem između njega i trenera Maurizia Sarrija kada je igrač burno reagovao na zamjenu protiv Milana u novembru.

No, njegov agent Mendes kazao je kako je Sarri "sjajan trener" i tvrdi da bi Ronaldo mogao završiti karijeru u Torinu.

- Da, mogao bi to i učiniti. Potpisao je ugovor - rekao je Mendes za Calciomercato.com, dodavši:

- Sretan je u Juventusu, radi sa sjajnim trenerom.

Lionel Messi osvojio je svoj šesti Ballon d'Or ove godine, ali Mendes smatra da bi Ronaldo osvojio ovu nagradu da je igrao za Real Madrid.

- Zaslužio je Zlatnu loptu bar jednom tokom posljednje dvije godine. Da je još u Real Madridu, osvojio bi Ballon d'Or - kazao je Mendes.

Komentarisao je i Ronaldovu reakciju na to što je Messi dobio ovo priznanje.

- Mogu reći samo ono što mislim, a za mene je to nepravda. Cristiano razmišlja samo o radu i osvajanju nagrade sljedeće godine. Ronaldo je promijenio historiju fudbala. Kada je došao u Real Madrid 2009. godine, Barcelona je imala svoju najbolju ekipu u historiji. Osim toga, Španija je bila svjetski i dva puta evropski prvak. On je sve to promijenio i prekinuo je dominaciju. Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta, on je promijenio svijet fudbala. Dok se on nije pojavio, ljudi su o Portugalu pričali kao o maloj državi. On je Portugal učinio velikom nacijom, osvojio im je Evropsko prvenstvo i Ligu nacije, te je osvojio brojne titule Lige prvaka. Nema usporedbe, Cristiano je najbolji igrač u historiji svjetskog fudbala - zaključio je Mendes.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.