open-navfaktor-logo
search
Povratak u Englesku
Ronaldo na korak od Cityja: Ko bi mogao upropastiti transfer Portugalca?
Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo na korak je od povratka u Manchester, a španski AS je još jučer objavio da je Portugalac dogovorio lične uvjete sa Cityjem.
27.08.2021. u 09:32
get url
text

Ipak, već danas pojedini mediji tvrde kako transfer ne ovisi isključivo o sjajnom napadaču i Manchester Cityju, već i o željama Juventusa.

Ronaldo bi trebao potpisat dvogodišnji ugovor koji mu garantuje godišnju plaću između 15 do 20 miliona eura. Uz to, City će morati platiti između 25 i 30 miliona eura odštete za Portugalca, koji još uvijek ima važeći ugovor sa Juventusom ili će put Torina Građani morati poslati Gabriela Jesusa kao zamjenu za Ronalda.

Problem u svemu bi mogao biti taj što menadžer tima sa Etihada Pep Guardiola ne želi prodati brazilskog napadača, već je u zamjenu za Ronalda ponudio Raheema Sterlinga, ali su predstavnici Stare dame bili poprilično jasni - neće pristati na ponudu koja ne uključuje 25 miliona eura ili Gabriela Jesusa.

Kaku kažu informacije iz Italije, Ronaldo nikad nije bio bliže odlasku iz redova Juventusa, čiji je jučerašnji trening propustio zbog lakšeg udarca.

Njegov agent Jorge Mendes, koji je jučer nakon Torina boravio i u Parizu, svakako sve želi riješiti još danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.