Bivši kapitan engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney (33) vratiti će se u nacionalnu vrstu na jednu utakmicu, u prijateljskom susretu protiv reprezentacije SAD-a koja će se igrati 15. novembra.

- Sretan sam i ponosan što ću ponovo obući dres engleske reprezentacije i zaigrati na s Wembleyju - kazao je Rooney koji se od reprezentacije oprostio u novembru 2016. godine.

Utakmica će imati humanitarni karakter i sav prihod bit će uplaćen "Rooney Foundation" koja ima za cilj poboljšati život siromašne djece. Još nije poznato hoće li napadač DC Uniteda započeti od prve minute ili će u igru ući tokom utakmice.

- Mislim da je to nebitno. Zahvaljujem se Garethu Southgateu i FA-u što su me pozvali da još jednom nastupim za reprezentaciji i što pomažu radu fondacije - dodao je bivši napadač Manchester Uniteda i Evertona, prenosi Hina.

Rooney je u dresu "Gordog Albiona" upisao 120 nastupa i postigao rekordna 53 gola.

- Igranje za Englesku je bila najveća čast u mojoj karijeri. Utakmica protiv SAD-a će biti posebna jer sada igram u Americi - kazao je 33-godišnji napadač koji je za englesku vrstu nastupio na tri svjetska prvenstva i tri europska prvenstva.