open-navfaktor-logo
search
Odluke
Rukavice u RS-u više nisu obavezne ni u zatvorenim prostorima
Štab za vanredne situacije RS-a donio je Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv koronavirusa po kojem građani u zatvorenom prostoru na području RS-a više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno.
15.05.2020. u 15:02
get url
text

- U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19), obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, osiguraju masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo RS-a za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju - navodi se u saopćenju iz Vlade RS-a.

Dodaje se da ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

- Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korištenja zaštitne maske. U zatvorenim prostorijama pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korištenja zaštitne maske, obavezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS-a za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja - stoji u saopćenju iz Vlade RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.