open-navfaktor-logo
search
Ostali bez Olimpijade
Rukometaši Portugala pobjedom nad Francuskom "opalili" šamar Hrvatima
Uprkos pobjedi nad Tunisom (30:27) rukometna reprezentacija Hrvatske ostala je bez plasmana na Olimpijske igre, prvi put poslije 20 godina.
14.03.2021. u 22:59
get url
text

Za to je kriv Portugal koji je u posljednjim sekundama utakmice trećeg kola kvalifikacija za Olimpijadu u Tokiju savladao Francusku sa 29:28 i tako "opalio" pravi šamar rukometašima Hrvatske.

U šokantnoj završnici Portugal je nakon serije 4:0 pobijedio golom u posljednjim trenucima utakmice nakon što je Francuzima ispala lopta u napadu. Samo 45 sekundi prije kraja susreta Francuska je vodila jedan razlike, a na kraju je izgubila.

Osim Francuske i Portugala, selekcija s kojima je u grupi na posljednjem Evropskom prvenstvu bila naša reprezentacija, iz kvalifikacione grupe 1 na Olimpijske igre plasirale su se Norveška i Brazil, te iz grupe 3 Švedska i Njemačka.

Učešće na Olimpijskim igrama još ranije osigurali Japan kao domaćin, Danska kao svjetski prvak iz 2019. godine, Španija kao aktualni evropski prvak, Egipćani kao prvaci Afrike, panamerički prvaci Argentinci te Bahrein kao pobjednik azijskih kvalifikacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.