open-navfaktor-logo
search
Bolje od Izviđača
Rukometašice Krivaje pobjednice prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"
Rukometašice Krivaje iz Zavidovića pobjednice su prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić" nakon što su u sjajnom finalu savladale ekipu Izviđača.
11.09.2021. u 20:22
get url
text

Pobjednik izuzetno uzbudljivog finalnog susreta odlučen je tek nakon sedmeraca nakon što je rezultat poslije 60 minuta igre glasio 31:31. Na kraju je golmanica Krivaje donijela prevagu, pa je ekipa iz Zavidovića slavila sa 35:33.

U meču za treće mjesto rukometašice tima Hadžići Interlogistic bile su uspješnije od domaćina i organizatora memorijala ŽRK Ilidža. Komšijski duel pripao je Hadžićankama rezultatom 28:25.

{$galerijaFotografija}

Memorijal u čast rahmetli Adele Merdžanić okupio je dosta poznatih lica iz svijeta sporta, ali i rukometa, a na tribinama dvorane "Sabit Hadžić" mečeve za plasman pratili su i bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine Adem Bašić i Enid Tahirović.

Turnir je zvanično otvorila porodica nekada sjajne golmanice Ilidže, a predstavnicima klubova i prisutnim gledaocima obratio se i Halil Škaljić.

- Kolektiv ŽRK Ilidža koristi priliku da se zahvali svim ekipama na učešću, našim prijateljima i partnerima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj memorijal, a posebna zahvala ide porodici Adele Merdžanić koja je bila uz nas tokom organizacije i odigravanja turnira - poručili su iz ilidžanskom kluba.

Osim kolektivnih nagrada nagrade su dobili i pojedinci pa je tako žiri za najbolju golmanicu turnira proglasio Sajru Hamurović iz ŽRK Krivaja Zavidovići, a nagrada za golmanicu koja najviše podsjeća na rahmetli Adelu Merdžanić, pripala je Medini Klepo iz ŽRK Ilidža. Nagrada za najbolju rukometašicu memorijala pripala je Ani Petrović iz ŽRK Izviđač, dok je najbolji strijelac turnira bila Milica Stamatović iz ŽRK Izviđač.

Rukomet, Ilidža, memorijalni turnir, 11.09.2021
1 od 30
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.