open-navfaktor-logo
search
Pozitivan test
Rukometni reprezentativac BiH suspendovan zbog dopinga, RSBiH čeka presudu EHF-a
Jedan rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine pao je na doping testu nakon utakmice Slovenije i Bosne i Hercegovine na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
17.02.2023. u 12:30
get url
text

Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine poslije toga se nisu oglašavali o slučaju, ali su zato iz entitetskog Rukometnog saveza RS krajem godine na zvaničnoj web stranici obavijestili javnost da je jedan Zmaj bio dopingovan i da je prema nekim informacijama kod rukometaša pronađen anabolički steroid, kao i da je istovremeno odbio B uzorak.

- Još uvijek zvanično nemamo informacije. Imamo informaciju da je proces pokrenut, da je igrač trenutno suspendovan, iznio je svoju odbranu, odnosno podatke koje je EHF zahtijevao u tom momentu. Mi sad čekamo da se zvanično oglase, da li kaznom, ili oslobađajućom "presudom" - rekao je za Faktor generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović.

- Imamo ime igrača, ali smo odlučili kao Rukometni savez Bosne i Hercegovine da rukometašu damo mir, da iznese svoju odbranu i da se ne uznemirava. Kada budemo imali zvanično, naravno da ćemo izaći sa saopćenjem - nastavio je prvi operativac krovne kuće bh. rukometa.

Arnautović je dodao da je iznenađen što postupak dugo traje i da je očekivao kako će brže stići odluka.

Očekivano, suspendovani rukometaš ne nalazi na spisku selektora Irfana Smajlagića za martovske utakmice kvalifikacija protiv Kosova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.