open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Rumuni šokirali Ronaldove zemljake, Portugalci promašili penal za remi
Pitanje pobjednika Rumuni su riješili u drugom poluvremenu. U rasponu od svega sedam minuta gosti su uspjeli postići dva pogotka i tako ostvariti četvrtu pobjedu u ovom kvalifikacijama
07.09.2018. u 22:12
get url
text
Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije
Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije

Mlada fudbalska reprezentacija Rumunije slavila je na gostovanju kod Portugala sa 2:1.

Pitanje pobjednika Rumuni su riješili u drugom poluvremenu. U rasponu od svega sedam minuta gosti su uspjeli postići dva pogotka i tako ostvariti četvrtu pobjedu u ovom kvalifikacijama.

Osim što su ostali jedina neporažena ekipa u Grupi 8 kvalifikacija za Evropsko prevenstvo, Rumuni su ostali i jedini neporaženi tim u grupi u kojoj lidersku poziciju zauzimaju mladi fudbaleri Bosne i Hercegovine.

Rumunija je povela golom Cicildaua u 52. minuti poslije asistencije Comana, a sedam minuta kasnje Ivan je udvostručio prednost gostiju.

Dvadeset minuta prije kraja utakmice Pascanu je zaradio drugi žuti karton, pa su Rumuni u finišu susreta igrali sa deset igrača.

Sve što su Portugalci uspjeli napraviti s igračem više za 20 minuta bio je pogodak Carvalha u 85. minuti utakmice, poslije proigravanja Filipea.

Rumuni su utakmicu okončali sa devet igrača je je Ivan, strijelac drugog gola za goste, uspio dobiti dva žuta kartona u periodu od 87. do 90. minute utakmice.

U desetoj minuti sudijske nadoknade Portugalci su promašili penal za remi koji bi najviše odgovarao izabranicima Vinka Marinovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.