open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Rusi nastavljaju sezonu 21. juna
Ruska fudbalska Premier liga nastaviće se igrati od 21. juna, kada će proći nešto duže od tri mjeseca od kako je prekinuta zbog globalne pandemije novog koronavirusa.
15.05.2020. u 16:47
get url
text

Plan rukovodstva Premier lige Rusije je da se preostalih osam kola odigra za nešto više od mjesec, tačnije do 22. jula. Predsjednik lige Sergej Pryadkin kaže da će se sve utakmice igrati pred praznim tribinama.

I Kup Rusije biće priveden kraju, a finalna utakmica zakazana je za 25. juli. S obziromna to da je kup takmičenje stiglo do četvrtfinala moguće je da neki od ruskih klubova do kraja ove sezone odigraju ukupno 11 utakmica.

Planirani play-off za ostanak ili ulazak u Premier ligu je otpao, pa će samo dva posljednjeplasirana tima napustiti elitu, a zamijenit će ih dvije najbolje ekipe Druge lige.

Premier liga je također prihvatila privremenu promjenu pravila kojom se ekipama omogućava da izvrše pet zamjena tokom utakmice.

Takmičenje u ruskoj eliti prekinuto je 15. marta zbog pandemije koronavirusa, a u to trenutku, nakon 22 odigrana kola, lider je bio Zenit St. Petersburg sa 50 bodova, čak devet više od drugoplasirane Lokomotiv Moskve.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.