open-navfaktor-logo
search
Ukrajina još oprezna
Rusi se oglasili o povlačenju trupa s granice prema Ukrajini, objavljeni i snimci
Dio ruskih vojnika koji su raspoređeni duž granice sa Ukrajinom počelo je sa povlačenjem, objavilo je rusko ministarstvo odbrane.
15.02.2022. u 11:02
get url
text

Ruska novinska agencija Interfax objavila je da se neke jedinice južne i zapadne oblasti povlače sa granice sa Ukrajinom nakon završetka vježbe, te će se vojnici vratiti u bazu. 

Videosnimka koju je dostavilo rusko ministarstvo odbrane i objavila novinska agencija RIA pokazuje da se neki tenkovi i druga oklopna vozila ukrcavaju na željezničke vagone.

 

- Jedinice Južne i Zapadne vojne oblasti koje su završile svoje misije već su počele s ukrcavanjem i danas će se željeznicom i cestama početi premještati u svoje garnizone. Odvojene jedinice će marširati pješice u sklopu vojnih konvoja - rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov dodaje da su neke vježbe još uvijek u toku.

- Oružane snage Rusije nastavljaju niz velikih vježbi za operativnu obuku vojnika i snaga. Učestvuju praktički sve vojne oblasti, flote i zračno-desantne jedinice -kazao je.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćile su da Oružane snage Rusije nastavljaju niz velikih vježbi za operativnu obuku vojnika.

Ministar vanjskih poslova Ukrajine kazao je da Ukrajina još uvijek sa oprezom gleda na granicu i ruske trupe raspoređene na tom području.

 

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.