open-navfaktor-logo
search
Moskva
Rusija i Turska razvijaju saradnju u oblasti elektronskog ratovanja
Razgovarajući s novinarima na marginama Međunarodnog avionskog i svemirskog salona MAKS-2019 u Moskvi, Dmitry Shugayev, šef ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, istakao je da će o tom pitanju razgovarati sa svojim turskim kolegom Ismailom Demirom
28.08.2019. u 17:18
get url
text

Ruski i turski zvaničnici razgovarat će o saradnji na borbenim avionima Su-35 i Su-67, avionskim motorima i sistemima elektronskog ratovanja, izjavio je u srijedu ruski zvaničnik, javlja Anadolu Agency (AA).

Razgovarajući s novinarima na marginama Međunarodnog avionskog i svemirskog salona MAKS-2019 u Moskvi, Dmitry Shugayev, šef ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, istakao je da će o tom pitanju razgovarati sa svojim turskim kolegom Ismailom Demirom.

-Danas ću voditi vrlo važne razgovore sa mojim turskim kolegom, šefom Odjela za odbrambenu industriju pri Kabinetu predsjednika Republike Turske, gospodinom Demirom. Nastavit ćemo raspravljati o našim temama koje se nalaze na dnevnom redu, a to su, naravno, S-400, a razgovarat ćemo i o načinu na koji ćemo se kretati naprijed u vezi sa Su-35 te o mogućoj opskrbi Su-57 - kazao je Shugayev.

Ruski predsjednik Vladimir Putin predstavio je u utorak najnovije dostignuće ruske avionske i svemirske industrije turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Putin je na avionskom sajmu Erdoganu pokazao borbeni avion Su-57, posljednju generaciju ruskih letjelica. Čelnici su pogledali i borbene avione Su-35, vojni helikopter Ka-52 i transportni helikopter Mi-38.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka, Putin i Erdogan izjavili su da su razgovarali o mogućnostima saradnje i zajedničke proizvodnje u vazduhoplovstvu i industriji elektronskog ratovanja.

Erdogan je u utorak boravio u jednodnevnoj posjeti Moskvi. Turski i ruski lider održali su sastanak na kojem su razgovarali o bilateralnim odnosima kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima, posebno Siriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.