open-navfaktor-logo
search
Pretukli političara
Ruski reprezentativci osuđeni na zatvorske kazne
Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je kako Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju
08.05.2019. u 18:59
get url
text

Ruski fudbaleri Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev osuđeni su na godinu i po zatvora zbog huliganskog napada i premlaćivanja ruskog političara Denisa Paka u jednom moskovskom kafiću u oktobru prošle godine, te napada na jednog vozača.

U incident su bili uključeni i Kokorinov brat Kiril i još jedan mladić, a obojica su dobila identične kazne kao i fudbaleri.

Napadač Zenita Kokorin i veznjak Krasnodara Mamaev su u oktobru prošle godine u alkoholiziranom stanju u jednom kafiću u Moskvi pretukli Paka, te njegovog prijatelja Sergeja Gaisina, šefa Državnog naučnog centra.

Pak, koji je dužnosnik u ruskom ministarstvu industrije i trgovine, zamolio je fudbalere da se malo stišaju, nakon čega su ga fizički napali. Kokorin ga je čak udario stolicom u glavu zbog čega je Pak dobio potres mozga.

Nekoliko sati ranije istog dana ruski fudbaleri i njihovi prijatelji su napali jednog vozača na parkiralištu i pretukli ga. Napadnuti čovjek uspio im se istrgnuti i pobjeći, ali fudbaleri su ga zatim sustigli i brutalno iscipelarili.

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je kako Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju posebno što im ovo nije prvi takav incident. Nakon ispadanja ruske reprezentacije s Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine izazvali su incident u jednom noćnom klubu u Monte Carlu zbog čega su izbačeni iz nacionalnog tima. Kokorin se kasnije ispričao i vraćen je u nacionalnu vrstu, prenosi Fena.

Kokorin je u dresu Zbornaje sakupio 48 nastupa postigavši 12 golova, dok je Mamajev upisao 15 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.