open-navfaktor-logo
search
Sjajna serija
Rusmir Cviko odveo Al Arabi u polufinale Princ Kupa
Rusmir Cviko, iskusni bh. trener, sa saradnicom Edinom Prljačim i Elvisom Karićem, radi sjajan posao u najtrofejnijem azijskom klubu.
28.10.2022. u 09:49
get url
text

Al Arabi, kuvajtski tim koji u vitrinama ima 52 trofeja, naprosto se preporodio u samo mjesec kako je naš strateg preuzeo ekipu.

Zeleni su u tom trenutku bili u opasnoj zoni, a osim rezultatske krize nisu imali ni igru. A onda je uslijedila renesansa. Odmah je bio vidljiv rukopis našeg trenera, uslijedile su dvije prvenstvene pobjede (još dvije ima u Kupu), gostujući remi bez primljenog gola i ekipa se probila na treće mjesto sa četiri boda zaostatka iza lidera Al Kuwaita. Cviko je odmah u prvenstvom debiju nagrađen titulom najboljeg trenera 5. kola, a istu titulu ponio je i u 7. kolu.

Al Arabi je sinoć izborio plasman u polufinale Princ Kupa nakon što je na domaćem terenu sa 2:1 savladao Al-Fahaheel. Strijelci su bili Eduwo u 26. i Tarek u 64. minuti. U finišu meča postigli su i treći gol, koji im je poništen zbog milimetarskog ofsajda i to na asistenciju VAR-a. Cviki je ovo bio drugi trijumf u ovom takmičenju, a za finale će se boriti protiv Al Qadisiya.

Do odlaska na prvenstvenu pauzu pred Svjetsko prvenstvo ekipa naših trenera odigrat će još dvije utakmice, a nakon pauze slijede novi izazovi i napad na trofeje. Ekipa za koju igraju dvojica reprezentativaca Libije, Nigerije, Alžira, Malija i trojica domaćih reprezentativaca, predvođena iskusnim trenerima definitivno je sposobna za to. Kako saznajemo stručni štab Al Arabija mogli bi pojačati još dva člana iz BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.