open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Ružnić osumnjičen za trgovinu utjecajem, oduzet mu telefon; SIPA uhapsila Veladžića i Bajrića
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nakon današnjih pretresa u Bihaću, uhapsili su direktora Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona Nedžada Veladžića, te Fikreta Bajrića, predsjednika Komisije za prijem uposlenika, saznaje Faktor iz izvor bliskih Tužilaštvu USK. 
15.12.2022. u 15:52
get url
text

Iz te pravosudne institucije zasad su zvanično potvrdili hapšenje jedne osobe, zaposlene u Službi za zapošljavanje USK.

Faktoru je nezvanično također potvrđeno da premijer USK-a Mustafa Ružnić, čiji kabinet je jutros pretresla SIPA, u ovom predmetu ima status osumnjičenog. 

Tužilaštvo ga sumnjiči za trgovinu utjecajem.

Istraga se vodi zbog sumnje na zapošljavanja po političkoj liniji. 

Od sve trojice kako saznajemo, istražitelji SIPA-e oduzeli su mobilne telefone, koji će biti predmet vještačenja.

VEZANI TEKST - Pretresali Ružnićev kabinet: SIPA u Bihaću uhapsila dvije osobe zbog zloupotrebe položaja

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Po naredbi Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u okviru operativne akcije "Gate", na području Bihaća, realizovani su pretresi na dvije lokacije.

- Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.