open-navfaktor-logo
search
Službena posjeta
S kim će se Željko Komšić sastati danas u Zagrebu?
Iako Komšićeva posjeta Zagrebu nije bila ranije najavljena, Miletić je kazao kako se "može reći da se radi o službenoj posjeti"
06.11.2018. u 12:06
get url
text

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić otputovao je danas u Zagreb.

Ovu informaciju je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu potvrdio Zlatko Miletić, generalni sekretar DF-a.

Iako Komšićeva posjeta Zagrebu nije bila ranije najavljena, Miletić je kazao kako se "može reći da se radi o službenoj posjeti". No, ni nakon insistiranja novinara da kaže s kim će se to Komšić sastati u Zagrebu, generalni sekretar DF-a nije želio ništa otkriti.

Podsjetimo, Željko Komšić se jutros oglasio saopćenjem u kojem je pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i premijera ove zemlje Andreja Plenkovića da posjete Sarajevo prilikom inauguracije novih članova Predsjedništva krajem novembra.

- S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH – naveo je Komšić.

Dodao je kako je potrebno razgovarati o svim otvorenim pitanjima između dviju država, "pa čak i onim pitanjima koja su unutrašnja pitanja BiH i Hrvatske na nivou institucija, u duhu razumijevanja i obostranog poštivanja".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.