Ikrar dova

S područja Muftijstva mostarskog na hadž putuje 48 vjernika

Objavljeno: 19.07.2019. u 20:52

Ured za hadž i umru još uvijek nije izradio detaljan plan putovanja

FOTO: Fena

Zajednička ikrar dova za hadžije s području Muftijstva mostarskog bit će proučena u petak, 26. jula, u džamiji "Bosanski mudžahidi" u Univerzitetskom sportsko-rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka".

Hadž će s ovog područja obaviti 48 vjernika i vjernica, a za njih je jučer u Mostaru upriličen i informativno-edukativni seminar, koji je organizirao Ured za hadž i umru Rijaseta IZ-a u BiH.

Budućim hadžijama obratili su se Sadžid ef. Ramić, Asmir Neimarlija, vođa ljekarskog tima Muhamed Temin, njihov hadžski vodič Nihad ef. Ahmetović i glavni imam Medžlisa IZ-a Mostar Dino ef. Maksumić.

-Sve naše aktivnosti na organizaciji hadža imaju za cilj omogućiti našim hadžijama ambijent da propisno i najbolji mogući način izvrše obrede, da im učinimo boravak u Meki i Medini što lakšim kako bi se i u onim slobodnim terminima mogli upotpunosti posvetiti ibadetu, jer jedan namaz u Medini vredniji je od 1.000 namaza na drugom mjestu, a namaz kod Kabe kao 100.000 namaza - istaknuto je na seminaru.

Ured za hadž i umru još uvijek nije izradio detaljan plan putovanja. Utvrđeni su samo datumi polaska iz Bosne i Hercegovine 29. 30. 31. jula i 1. augusta, potvrđeno je iz MIZ-a Mostar.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije