open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Derventi
Sa balkona partnerkinog stana pao na beton, pa ga pretukli njen bivši suprug i sin
Sa polomljenim nogama, i drugim prelomima i teškim povredama prošao je Vlado M. (43) iz Teslića, u pravom hororu koji je pukom srećom preživio, u noći između subote i nedjelje u Derventi, nakon što je pao sa drugog sprata balkona stana pred bijesnim goniocima, sinom i bivšim suprugom njegove partnerke, koji su ga dodatno premlatili na betonu ispred zgrade.
12.10.2021. u 13:07
get url
text

Kako "Novosti" saznaju, nakon bračnog brodoloma poznate derventske porodice, 46-godišnja S. iznajmila je stan, sa mlađim sinom, u naselju Sajmište. Tu je, u nedjelju oko 2 sata iza ponoći, i upraćen dolazak njenog novog partnera iz Teslića, od povrijeđenog sina i bivšeg supruga.

Mehmed F. (51) i njegov stariji 19-godišnji sin student, zalupali su na već zaključana vrata stana. Uvidjevši bijesne pridošlice na špijunki, S. se očito nije usudila da otključa vrata. Čuvši lupu i galamu, pretpostavlja se da je to, međutim, učinio mlađi sin koji je spavao u stanu - priča izvor "Novosti" upućen u ovu nesvakidašnju dramu.

Zapravo, horor u gluho doba noći se nastavlja kada sin i otac navaljuju na vrata spavaće sobe, u koju se zamandalio na smrt preplašeni Teslićanin.

- Uvidjevši da pod udarcima ruku i nogu popuštaju i sobna vrata, Vlado je pobjegao na balkon stana. Ubrzo potom ostao je bez zaštite i tih vrata. Ostala je dilema da li se, usljed obilne kiše, okliznuo u pokušaju da se premjesti i sakrije na nekom drugom balkonu ili je jednostavno sam odlučio da spas potraži skokom sa drugog sprata na pločnik - navodi izvor.

Vlado M. je odmah pri padu polomio pete, odnosno obje noge, ali to nije bio kraj njegovih muka.

- Otac i sin su ga još sa balkona uočili kako puzeći pokušava da pobjegne i spasi glavu. Oni su ga odmah tu sustigli, odvukli iza nekih drva i počeli da rukama i nogama mlate. Njegovo bukvalno pištanje probudilo je usnule sugrađane koji su alarmirali policiju i Hitnu pomoć, što je i bio spas za zlosretnog Teslićanina - prenio je jedan od očevidaca.

Kako "Novosti" saznaju, Vlado M. je nakon besvjesnog stanja i pružanja pomoći u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Derventi završio u dobojskoj bolnici gdje su mu konstatovane teške povrede.

- Policijskoj stanici Derventa, 10. oktobra, oko 1.45 sati, prijavljeno je da se na lokalitetu tzv. Sajmište u Derventi vidi nekoliko osoba koje se najvjerovatije tuku te da
jedna osoba doziva u pomoć. Po prijavi su odmah postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa koji su na licu mjesta zatekli M. F. i D. F., oba iz Dervente i V. M. iz Teslića koji je na sebi imao vidne tjelesne povrede. V. M. je zadobio teške tjelesne povrede od pada sa visine i od M. F. i D. F. . Njemu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Derventa a potom u dobojskoj bolnici - saopćila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

U saopćenju je navela da se nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela nasilničko ponašanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.