open-navfaktor-logo
search
Bez mnogo truda
Sa ovim super trikovima imat ćete blistavo kupatilo
Pomoću ovih savjeta čišćenje kupatila može biti lagan posao. Iskoristite ulje čajevca, pjenu za brijanje, sirće, sodu bikarbonu, pastu za zube, dječje ulje - i osvježite kupaonicu u trenu.
08.08.2022. u 19:14
get url
text
Kupatilo

Ovim trikovima za čišćenje kupatila skratit ćete ribanje koje može trajati satima. Umjesto da gubite vrijeme, možete to riješiti za 10 do 15 minuta. I dobra vijest je da većinu stvari, koje mogu učiniti da vaše kupatilo zasja poput dijamanta, imate već u domu.

Evo nekoliko savjeta:

Ulje čajevca može se pohvaliti višestrukim prednostima, ali ono što je najvažnije, ima antibakterijska i antifungalna svojstva. Zato je njegova upotreba u kupatilu sjajna ideja. Dodajte malo ulja čajevca u sodu bikarbonu i dobro oribajte svoj umivaonik. Ulje s lakoćom uklanja plijesan i bakterije te vraća prijašnji sjaj vašem umivaoniku.

Kako se ogledala ne bi zamaglila nakon tuširanja, samo na njih nanesite malo pjene za brijanje. Ostavite jednu minutu i obrišite suhim peškirom. Također, ovo odlično štiti vaša ogledala od otisaka prstiju.

Žutih pločica možete se jednostavno riješiti bez upotrebe skupih proizvoda. Samo iskoristite sirće, jer ono služi kao snažno prirodno sredstvo za čišćenje. Pomiješajte pola šoljice bijelog sirćeta s toplom vodom. Temeljito izribajte pločice.

Nanesite malo paste za zube na spužvicu i temeljito izribajte površine na kojima se nalaze naslage sapuna. Također se ovo može iskoristiti i za poliranje česmi. Utrljajte krpom i zatim isperite vodom. Ipak, povremeno upotrebljavajte ovaj trik, jer bi abrazivi paste za zube mogli istrošiti završni sloj.

Samo pospite malo sode u WC školjku prije upotrebe. To će smanjiti potrebu za čestim čišćenjem školjke. Štoviše, možete je koristiti i za odčepljivanje WC školjke. Upotrijebite šoljicu sode bikarbone i dvije šoljice sirćeta i nakon 30 minuta WC bi se trebao odčepiti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.