open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Sa zemljanim radovima počinje sanacija vodovodne mreže u Novom Sarajevu
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Mimas Mirsad Dučić potpisali su Ugovor o izvođenju zemljanih radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne mreže u ulici Muhameda efendije Pandže.
13.05.2020. u 14:44
get url
text

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o projektu kojim se već duže vrijeme pokušava riješiti problem gubitaka iz distributivnog cjevovoda DN 400 koji je prepoznat kao glavni uzročnik klizišta na ovom lokalitetu, a vrijednost Ugovora je oko 82.000 KM.

- Ranije je potpisan Ugovor sa KJKP Vodovod i kanalizacija za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanacije vodovodne mreže na ovom lokalitetu, ali budući da ovo preduzeće nije u mogućnosti da izvodi zemljane radove, Općina je raspisala i provela javnu nabavku i angažovala firmu za izvođenje pomenutih radova - istakao je načelnik Koldžo, te dodao da će cjelokupna vrijednost realizacije projekta rekonstrukcije i sanacije vodovodne mreže u ulici Muhameda ef. Pandže sa završnim asfaltiranjem saobraćajnice koštati oko 150.000 KM.

Nakon okončanja zemljanih radova, stvorit će se uvjeti za izvođenje montažnih radova i ugradnju neophodnog cijevnog materijala koje će izvoditi Vodovod i kanalizacija na osnovu ranije potpisanog ugovora u vrijednosti od 156.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.