Anel je sin legendarnog Refika Šabanadžovića.  Koliko mu činjenica da nosi prezime koje je u fudbalskim krugovima cijenjeno pomaže u karijeri?

- U nekim situacijama mi pomaže u nekim i ne. Ne obazirem se mnogo na to, želim da sam gradim svoj put i karijeru. Normalno je da imam podršku oca i porodice ali ako ja nisam spreman da naporno radim i treniram onda mi ništa neće pomoći da ostvarim karijeru kakvu želim - rekao je Šabanadžović za stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Šabanadžović je proveo sa Zmajevima prvi dan priprema.

- Nevjerovatan je osjećaj biti sa svim tim vrhunskim igračima koje sam do sada samo gledao a evo imam priliku da treniram i budem u društvu zajedno sa njima. Zaista se lijepo osjećam, svi su nekako opušteni i atmosfera je dobra. Naravno, mnogo mi je lakše uklopiti se jer imam ovdje i kolega iz mlade reprezentacije - veli mladi veznjak.

On kaže da bi bio presretan ako bi dobio šansu protiv Italije i(li) Poljske.

- Bio bih svakako presretan i sigirno bih imao neku pozitivnu tremu na početku. Ipak, moje je da se maksimalno trudim a prilika će doći, ako ne sada onda u budućnosti sigurno - poručuje Šabanadžović.