open-navfaktor-logo
search
Izručenja
SAD izručio Turskoj osuđenog pedofila povezanog s FETO-om
Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, SAD je izručio Gozegira Turskoj nakon što ga je američki sud proglasio krivim za krivična djela poticanje maloljetnika na prostituciju u virtualnom okruženju i pokušaj seksualnog zlostavljanja djece
16.11.2018. u 16:19
get url
text

Mehmet Salih Gozegir, bivši član Upravnog odbora Fondacije Raindrop, koja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) djeluje pri terorističkoj organizaciji FETO, osuđen je za pedofiliju i protjeran iz ove zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, SAD je izručio Gozegira Turskoj nakon što ga je američki sud proglasio krivim za krivična djela poticanje maloljetnika na prostituciju u virtualnom okruženju i pokušaj seksualnog zlostavljanja djece.

Gozegir je 2014. godine postao član Upravnog odbora FETO-ove fondacije Raindrop, a navodi se kako je u SAD-u boravio zbog studiranja medicine.

Američki mediji javili su kako je Gozegir, tokom doktorskog studija u gradu Fort Bend, u saveznoj američkoj državi Teksas, uhapšen u policijskoj raciji s 14. na 15. maj 2015. godine.

Akciju su proveli američki FBI i Ministarsvo domovinske sigurnosti SAD-a, a Gozegir je uhapšen zajedno s još 23 osobe zbog sumnje da počinio gore pomenuta krivična djela. Sud je odredio kauciju za Gozegira u vrijednosti od 50.000 dolara, a nakon što je uplaćena, tokom suđenja branio se sa slobode.

Gozegir je 2015. godine izbačen iz Upravnog odbora fondacije Raindrop, a prema podacima koje je dobio novinar AA, SAD ga je jučer izručio Turskoj.

Poznato je da teroristička organizacija FETO, na čelu sa vođom Fetullahom Gulenom, ima niz svojih udruženja i organizacija koje djeluju u Teksasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.