open-navfaktor-logo
search
Ohrabriti građane
SAD: Obama, Bush i Clinton spremni da se javno vakcinišu protiv koronavirusa
Bivši američki predsjednici Barack Obama, George Bush i Bill Clinton izrazili su spremnost da budu javno vakcinisani protiv koronavirusa kako bi ohrabrili građane da prime vakcinu.
03.12.2020. u 19:34
get url
text

Obama (59) je rekao da ima "potpuno povjerenje" u sanitarne nadležne organe, u kojima se nalazi imunolog Anthony Fauci, naučnik veoma cijenjen u SAD.

- Ako mi Anthony Fauci bude rekao da je vakcina bezbjedna i da može da štiti od koronavirusa, neću oklijevati da je dobijem -rekao je Obama i dodao da je spreman da primi vakcinu pred kamerama kako bi građani mogli da vide da vjeruje nauci.

Neimenovi predstavnik za medije Georga Busha rekao je da je bivši predsjednik koji ima 74 godine također voljan da promovira vakcinu protiv koronavirusa.

Tako je reagovao i neimenovani portparol Billa Clintona koji je rekao da je bivši predsjednik koji kao Bush ima 74 godine, također spreman da bude vakcinisan pred kamerama kako bi ohrabrio Amerikance da prime vakcinu.

Mediji su danas pozvali novoizabranog predsednika Josepha Bidena (78) i buduću potpredsjednicu Kamalu Harris (56) da uživo na televiziji prime vakcinu protiv COVID-19 kako bi uvjereli one koji sumnjaju u vakcinu, prenosi Beta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.