Wiener Neustadt

Sahrana Davida Dragičevića u Austriji

Objavljeno: 15.03.2019. u 12:53 Autor: B. S.

Na groblje je već pristigao veliki broj članova grupe "Pravda za Davida", kao i drugih građana, a među onima koji su došli da ponovo na vječni počinak isprate Dragičevića je i Muriz Memić

FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Ubijeni banjalučki mladić David Dragičević (21) sahranjen je u gradiću Wiener Neustadt, nedaleko od Beča u Austriji. Posljednje riječi njegovog oca Davora Dragičevića prije spuštanja sanduka u zemlju bile su "oprosta i zaborava nema!".

Foto: Borna Filic/PIXSELL

David je na vječni počinak ispraćen uz suze i jecaje velikog broja ljudi, najviše članova grupe "Pravda za Davida", kao i drugih građana, a sahrani je prisustvovao i visoki predstvanik u BiH Valentin Incko.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Među onima koji su došli da ponovo na vječni počinak isprate Dragičevića je i Muriz Memić, otac tragično stradalog mladića iz Sarajeva Dženana Memića.

Dočekali su ih Davidov otac Davor Dragičević i majka Suzana Radanović.

Memić je poručio da je "morao doći, jer su se on i Davor upoznali i zbližili u najtežem bolu, te da je došao da mu pruži podršku".

Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida" je na kraju sahrane izgovorio "Davidovu molitvu", a prisutni su sa uzdignutim pesnicama uzvikivali "pravda za Davida, pravda!" i  "roditelji nikada neće biti sami".

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Davor je potvrdio da trenutno boravi u Austriji i da će iz te zemlje nastaviti borbu za pravdu i istinu o smrti sina.

- Za mene ne postoji ništa više, samo David. Dragi moj sine, dušo moja - kazao je Dragičević na austrijskom groblju.

Video: Borna Filic/PIXSELL

Podsjetimo, ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenog Davida obavljena je 12. marta na Novom groblju u Banjoj Luci, a njegovi posmrtni ostaci jučer su transportovani u Austriju.

Dragičević je nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je nađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel u Banjoj Luci.

Slučaj je okarakterisan kao ubistvo.

Video: Borna Filic/PIXSELL

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije