Sajam Good life: Renata Sopek vježbala s Mostarcima

Objavljeno: 28.10.17 u 18:57

Ljubitelji zdravog načina života konačno dolaze na svoje Sajmom za poboljšanje kvalitete života Good life, koji je počeo danas u Mostaru. 

 

U organizaciji agencije PRimera po prvi put se u gradu na Neretvi organizira sajam ovog tipa. Sajam su otvoriti građani vježbom sa fitnes instruktoricom i TV voditeljicom Renatom Sopek. Mostarci su u paru 45 minuta radili kondicijski trening na otvorenom.

-Vježbe u paru su zanimljive jer daješ sebe u ruke svog partnera. Radite vježbe za koje je potreban balans. Cijeli trening se sastoji od podizanje pulsa, zagrijavanja kompletnog tijela, vježbe za učvršćivanje, a onda i interakcija u parovima- ističe Sopek.

Pozdravila je ideju da se organizuje jedan ovakav sajam, iz razloga jer cijela regija ima problem sa pretilošću i manjkom tjelesne aktivnosti.

-Svaka inicijativa ovoga tipa, promicanje pozitivnih životnih navika je za sve pohvale-smatra Sopek.

Prehrana i tjelovježba ne mogu jedno bez drugog i to mora biti izbalansirano. Ako želite postići rezultat , dodaje, morate korigirati svoju prehranu i prilagoditi je fizičkim aktivnostima. Vrlo je bitno konsultirati se sa stručnom osobom. Iako su ljudi danas sve više skloni dijetama, Sopek nije pobornik nikakve vrste dijeta.

-Ja jedem kao malo dijete, svako tri sata, jer tako ubrzavam metabolizam i na prirodan način postižem efekt koji bi neko htio postići dijetom, što u konačnici nije dobro za organizam- pojasnila je Sopek.

Naglašeno je kako s pravilnom ishranom i vježbom treba krenuti već od vrtićke dobi te da je ključ u edukaciji građanstvo o važnosti svega toga.

-Vječna mladost je u glavi, čovjek ne može protiv prirode i procesa, ali može uticati da se određeni procesi uspore. Na jedan dobar i zdrav način usporit ćete neke procese i postići da se u šezdesetim ili sedamdesetim godinama dobro osjećate-naglašava Sopek.

Cijela ova priča , gdje će Mostarci imati priliku dobiti kroz dva dana Sajma savjete vrhunskih stručnjaka iz segmenta zdravog življenja, Sopek se nada kako će postati praksa i narednih godina.
Dvodnevni Sajam Good life, će izložbenom ponudom na štandovima, edukativnim sadržajima (predavanjima), radionicama i reklamnom kampanjom raditi na osmišljavanju kvalitetnijeg načina svakodnevnog života.

-U cilju poboljšanja cjelovitog zdravlja svih ljudi, bez obzira na dob, spol ili tjelesnu kondiciju, provodit ćemo razne aktivnosti za poboljšanje zdravog života. Tako da svaki pojedinac svjesno i pravilno preuzima odgovornost za vlastito zdravlje i kontinuirano obrazovanje, usvaja aktivni pristup životu i samim tim unapređuje sebe kao sretnijeg, zdravijeg, informiranijeg i učinkovitijeg člana svake skupine u kojoj živi i djeluje- pojašnjava Mirela Bunoza Šarac iz agencije PRimera.