Sajmovi

Sajam privrede i poljoprivrede u Sarajevu: Izloženi proizvodi 227 izlagača

Objavljeno: 05.12.2018. u 13:51

Pod motom "Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine" Centar Skenderija, odnosno Sarajevski sajam organizovao je Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji traje do 7. decembra

FOTO: AA

Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje, na kojem su izloženi proizvodi 227 izlagača, otvoren je danas u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pod motom "Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine" Centar Skenderija, odnosno Sarajevski sajam organizovao je Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji traje do 7. decembra. 

Direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo podsjetio je da je danas otvoren peti Sajam privrede, a 42. sajam roba široke potrošnje. 

-Možemo s ponosom kazati da je ove godine jedan od najuspješnijih sajmova, kada je u pitanju sajam privrede. Ove godine imamo 227 izlagača. Svi su iz BiH jer upravo je i tema ovog Sajma domaći proizvod - poručio je Kapo. 

Istakao je da posjetioci na sajmu mogu da vide velike kompanije, ali i male obrtnike i prodavače. 

-Prije svega, cilj sajma jeste ostvarivanje poslovne saradnje. Vjerujem da će oni ostvariti poslovne kontakte za narednu godinu - dodao je Kapo.

Ministar privrede Kantona Sarajevo (KS) Muharem Šabić smatra da je Sajam privrede i poljoprivrede vrlo značajan za Kanton Sarajevo. 

-Inače, na sajamskim aktivnostima predstavljaju se novi proizvodi, nove kompanije predstavljaju proizvode... Mislim da se mi u KS-u imamo čime pohvaliti jer svi ekonomski parametri u ovom kantonu u ovom sazivu su značajno rasli - pojasnio je Šabić.

Kako je kazao, svake godine vidi se rast izlagača.

Mersida Mešetović iz kompanije "Mujanovići" izjavila je za AA da je ovo prvi put da učestvuju na Sajmu privrede. 

-Ovo nije prvi sajam za nas. Ovo je način da se predstavimo bh. kupcu, da predstavimo naše proizvode, kako i šta radimo, uz svu garanciju kvaliteta koja je potvrđena kroz certifikate koje imamo - pojasnila je Mešetović.

Smatra da se posljednjih godina mijenja svijest bh. građana. 

-Da su napravili zaokret i da se sve više okreću proizvodima koji dolaze iz BiH jer su se vjerovatno uvjerili u kvalitet proizvida. Mi smo mala zemlja, naši kapaciteti jesu mali i to što se radi u BiH upravo zbog tog manjeg obima proizvodnje garantuje dobar kvalitet - dodala je Mešetović. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije