Sajam u Rijadu: Štand BiH jedan od najposjećenijih, očekuje se veliki broj turista iz Saudijske Arabije

Objavljeno: 14.04.17 u 16:15

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji s grupacijom Al Shiddi učestvovala je na jednom od najvećih sajmova za predstavljanje turističkih potencijala u Rijadu.

Na čelu bh. delegacije bio je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. Sajmu su pored predstavnika Turističke zajednice KS, prisustvovali i predstavnici Hotela “Bristol”, Hotela “Hills”, i “Hollywood”, Hotela “Ilidža” te hotela “Malak Regency” iz Sarajeva kao i “Tarčin Forest Resort and SPA”.

Drugog dana Sajma putovanja za bh. predstavnike upriličena je svečanost u Privrednoj komori Saudijske Arabije gdje se razgovaralo o zajedničkim turističkim projektima između dvije zemlje, koji bi doprinijeli još većem dolasku turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina na Sajmu je promovirana kao jedna od najpoželjnijih destinacija, a štand bh. predstavnika bio je jedan od najposjećenijih, saopćeno je.

Pored mnogobrojnih posjetilaca, štand su obišli i Ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji, Senahid Bristrić te gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. Zasigurno će ove turističke sezone priljev turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u BiH biti mnogo veći nego proteklih godina, istakli su u saopćenju iz grupacije Al Shiddi.

Turističke potencijale na jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu, pored Bosne i Hercegovine i zemalja Zaljeva, predstavile su i Indonezija, Turska, Egipat, Tunis, Šri Lanka, Maldivi, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Etiopija, Holandija, Poljska, Njemačka te Filipini.