open-navfaktor-logo
search
Uz direktan TV prijenos
Sakić: Sve spremno za večerašnji centralni mevlud Islamske zajednice BiH u Bihaću
U Gradskoj džamiji u Bihaću večeras će s početkom u 18.30 sati biti održan centralni mevlud Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, kojim će biti obilježen i značajni jubilej Islamske zajednice, 50. godina kontinuiranog izlaženja Islamskih informativnih novina (IIN) Preporod.
29.10.2020. u 10:24
get url
text

Mevlud će biti moguće pratiti u direktnom prijenosu na Televiziji BIR, kao i na društvenim mrežama na zvaničnim profilima medijskih platformi Media centra Islamske zajednice.

Direktor Media centra Amir Sakić izjavio je kako je sinoć uspješno održana tehnička proba, te da su i ostale potrebne pripreme privedene kraju.

- Ovo je veliki i za nas posebno značajan događaj. Obilježavamo mevlud posljednjeg poslanika islama, Muhammeda a.s., i ovo je centralna manifestacija Islamske zajednice. Također, ovim mevludom obilježavamo i pola stoljeća izlaženja našeg Preporoda koji danas djeluje u okviru Media centra i koji je do danas stekao reputaciju jednog od najznačajnijih printanih medija u našoj zemlji - kazao je Sakić.

Islamska zajednica pridaje veliku pažnju prevenciji u zaštiti zdravlja džematlija i preporučuje vjernicima da zbog epidemiološke situacije mevlud prate na televiziji u svojim domovima.

Mevlud će izvesti naši hafizi i učači: Mensur Malkić, Aziz Alili, Burhan Šaban, Hamza Lavić, Ahmed Hašić, Bilal Kovačević, Resul Alić, Naim Hamzabegović, Ibrahim Bilčević, Mustafa Isaković, Ahmed Alili, Jasir Kovačević i Adis Skalić.

Planirano je da mevludski vazu-nasihat večeras kazuje reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Organizatori centralne mevludske svečanosti su Rijaset Islamske zajednice i Media centar Islamske zajednice, uz domaćinstvo Muftijstva bihaćkog, dok program tehnički realizira BIR Televizija u saradnji sa Televizijom Bosne i Hercegovine, javila je MINA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.