Salihamidžić o radu i metodama novog-starog trenera Bayerna

Objavljeno: 13.10.17 u 11:04

Sportski direktor Bayerna i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić nije imao lagan posao na početku svog mandata.

Jupp Heynckes na predstavljanju FOTO: TWITTER
Jupp Heynckes na predstavljanju FOTO: TWITTER

Bavarski gigant nije počeo sezonu onako kako se to od najboljeg njemačkog tima očekivalo. Nakoh loših rezultat uslijedila je smjena trenera, a iskusnog italijanskog stručnjaka Carla Ancelottija naslijedio je 72-godišnji Jupp Heynckes.

Treneru koji je osvojio posljednji "tripple" s Bayernom ponovo je ukazano povjerenje da vodi velikana s Allianz Arene, a Braco će konačno malo odahnuti.

- Dobro je što je Jupp odmah postavio jasnu liniju i jasan stav. Odmah sam primjetio koliko su fudbaleri na treningu skoncentrisaniji. Već na prvom treningu se osjetila želja i borbenost koja nam je potrebna kako bismo uspješno igrali fudbal - kazao je Salihamidžić za Bild, koji je očito oduševljen novi trenerom Bavaraca i njegovim metodama.

Da je tako svjedoče i sljedeći riječi bivšeg fudbalera, a sadašnjeg sportskog direktora Bayerna.

- Jupp je jasno poručio igračima šta od njih očekuje. Svakodnevno razgovara sa njima. Ujutru je na poslu i jako je odlučan, a od svih očekuje disciplinu. Ima jako dobar osjećaj kada je riječ o fudbalerima, mislim da je to jedna jako važna ljudska osobina - naglasio je bivši fudbaler Veleža, HSV-a, Bayerna, Juventusa i Wolfsburga.

- S Juppom je zanimljivo raditi - dodao je Hasan, te poručio kako bi tri boda iz domaćeg duela s Freiburgom bili idealan start za novog trenera.