open-navfaktor-logo
search
Prvenstvo Austrije
Samir Muratović otkrio šta je rekao Amaru Dediću: Vidio sam strah u njegovim očima
Fudbalsko prvenstvo Austrije ulazi u uzbudljivu završnicu, a odluka o prvaku mogla bi pasti sutra kada je na rasporedu derbi dvije prvoplasirane ekipe - Salzburga i Sturma.
22.04.2023. u 09:09
get url
text

Derbi se igra u Gracu, a bit će ovo i duel dvojice bh. reprezentativaca Amara Dedića (Salzburg) i Jusufa Gazibegovića (Sturm).

Za austrijski Krone govorio je Samir Muratović, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nosio dres tima iz Graca kada je osvojio posljednju titulu prvaka Austrije, sada već davne 2011. godine.

- Za mene Sturm ima najbolju ekipu u Bundesligi - rekao je Muratović, kojeg se navijači ovog kluba sjećaju iz šampionske sezone kada je golom iz penala protiv Wiener Neustadta otvorio put Strumu prema naslovu:

- Doživio sam puno lijepih trenutaka u fudbalu, ali ovaj je bio najposebniji. Tada nismo imali široki igrački kadar, ali 15 igrača su bili izuzetno kvalitetni. Pokazali smo veliko srce i strast. Sada je sastav puno širi, a kvalitet je na najvišoj razini.

Otkrio je i šta je poručio Dediću.

- Prije nekoliko dana vidio sam Amara Dedića i rekao mu "prijatelju, ove godine nećete osvojiti titulu. I vidio sam samo straha u njegovim očima - kazao je Muratović.

Salzburg je trenutno lider sa 32 boda, dok Sturm ima dva boda manje. Do kraja sezone ostalo je sedam kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.