open-navfaktor-logo
search
FIFA izbor
Samo jedna država u regiji nije dala najviše glasova Modriću
Svaka zemlja imala je tri glasa. Birali su kapiten i selektor reprezentacije, kao i predstavnik medija
25.09.2018. u 12:49
get url
text

Hrvatski fudbaler Luka Modrić sinoć je primio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta. Modrić je dobio i većinu glasova od članica FIFA-e iz regije (Slovenija, Crna Gora, BiH i Srbija).

Svaka zemlja imala je tri glasa. Birali su kapiten i selektor reprezentacije, kao i predstavnik medija, a svaki je predložio tri igrača u izbor.

Onaj za kojeg su smatrali da najviše zaslužuje nagradu dobio je pet bodova, drugi je dobio tri, a treći jedan bod. Modrić je s ukupno 29,5 posto glasova osvojio nagradu ispred Cristiana Ronalda koji je imao 19,8 posto.

Barem neko iz terceta predstavnika zemalja gore navedenih država iz regije naveo je Luku Modrića kao najboljeg igrača prošle sezone, osim predstavnika Srbije. Kapiten Aleksandar Kolarov uvrstio ga je na treće mjesto najboljih, iza Lionela Messija i Kevina De Bruynea. Selektor Mladen Krstajić kao najbolje naveo je Ronalda, Hazarda i Griezmanna, a Milanu Raševiću, predstavniku medija, najbolji je Mbappe, na drugom mjestu je Modrić, a na trećem Salah.

Svi predstavnici Slovenije glas su dali Modriću kao najboljem, a kapiten i selektor Crne Gore, Stevan Jovetić i Ljubiša Tumbaković učinili su isto. Predstavnici Mađarske također vide Modrića kao najboljeg, kao i kapiten i selektor Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Robert Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.