open-navfaktor-logo
search
Predizborni radovi
Samo za strpljive: Tuzlanske ulice blokirane i razrovane, težak put do centra grada
Za vožnju Tuzlom tokom posljednjeg mjeseca potrebno je mnogo strpljenja i opreza jer su neke od najprometnijih ulica u gradu potpuno blokirane ili razrovane, pa se promet odvija otežano.
06.10.2020. u 13:02
get url
text
Tuzla: Gužva u Rudarskoj ulici

Prometne gužve trenutno su najveće u Rudarskoj ulici, posebno u vrijeme jutarnje i popodnevne špice. Jedna strana ceste s dvije kolovozne trake razrovana je u dužini većoj od 200 metara, pa se saobraća jednom kolovoznom trakom u oba smjera. Radovi su počeli prije sedam dana, a iz Gradske uprave su saopćili da će trajati tri mjeseca. Trenutno se radi na sanaciji vodovodnih, kanalizacionih i cijevi za oborinske vode, a nakon toga u planu je i rekonstrukcija raskrsnica u tom dijelu grada.

Rudarska ulica u Tuzli dio je Sjeverne saobraćajnice, koja je uz Južnu, žila kucavica grada i u normalnim uvjetima na dijelovima predstavlja usko grlo gradskog prometa. Uz blokadu dvije kolovozne trake na dionici dužoj od 200 metara, jasno je da je promet dodatno otežan.

{$galerijaFotografija}

Od danas je blokiran i dio Titove ulice, od sjedišta NLB Banke do Crvenih sedam, a tu radovi tek trebaju početi. To je prometnica kojom se iz centra grada spaja na spomenutu Sjevernu saobraćajnicu. Iz Službe za komunalne poslove saopćili su da se tu radi na sanaciji vodovodne mreže i asfaltnog zastora, a građane su zamolili za strpljenje.

Promet u užem centru grada, iza sjedišta NLB Banke, kao i u povezanoj jednosmjernoj ulici iza zgrade Jupiter, već duže vrijeme je u prekidu. Tu je urađen novi kružni tok te asfaltirane dvije susjedne ulice, ali iako je većina radova završena i tu danas nije bilo radnika, promet još nije u potpunosti normalizovan. Uz blokadu dijela Titove ulice, počev od danas, to predstavlja dodatni problem za vozače, posebno one koji se u tuzlanskim ulicama ne snalaze baš najbolje.

{$galerijaFotografija}

Još od početka augusta radi se potpuna rekonstrukcija Klosterske ulice, koja je jedna od dvije ulice koje vode u sam centar Tuzle. Gradonačelnik Jasmin Imamović rekao je da je plan da se prvo urade cijevi za grijanje, a nakon toga i vodovodna infrastruktura te da ulica bude asfaltirana do kraja septembra, međutim, to se još nije desilo. Klosterska ulica trenutno je potpuno blokirana, pa samo jedna cesta vodi u uži centar Tuzle, ona od Franjevačkog samostana svetog Petra i Pavla do Narodnog pozorišta.

Kako se bliže lokalni izbori, voziti po gradu sve je teže. Mora li sve baš ovako, vozači mogu razmišljati dok čekaju da se vozilo ispred njih pomjeri, ako ih u tom razmišljanju ne ometaju oblaci prašine i buka radnih mašina u neposrednoj blizini.

Tuzla Rudarska radovi
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.